Retete Mestercsalad

Glazură simplă:
Aprox .200g ciocolată se pune intr-un vas termorezistent, se adaugă 3-4 linguri ulei. Se pune în cuptorul cu microunde la minim 20-30 secunde. Ciocilata astfel topită se amestecă puţin, şi puntem pune pe prajutură.

Pişcot:
După ce pornim cuptorul începem să adunăm îngredientele:
Mester MixPişcot, 3 ouă, 100ml apă..
Albuşul se bate spumă, gălbenuşul se amestecă bine cu apa. Adăugăm 1/3 parte din albuş la gălbenuş şi amestecăm bine. Acum adăugăm Mixul de Pişcot, şi foarte finuţ restul din albuş.
Aluatul punem întro formă învelită cu hâtrie de copt la 180°C. În primele 10 minute să nu deschidem uşa cuptorului.

 

Cremeş cu mere;
(tavă din cuptor)

Îngrediente:
Pentru aluat: 8 linguri (200g) Mester Mix Prajitură, 8 linguri (160g) zahăr, 8 ouă întregi, 1 linguriţă de praf de copt, 1 lingură (20g) cacao, 1kg mere, scorţişoară.
Pentru cremă: 500ml lapte, 100g Mester Budincă Vanilie, 150g zahăr, 250g margarină. Învelim tava cu folie de aluminiu, şi aşezăm merele tăiate în felii. Presărim cu zahăr şi scorţişoară. Albuşul se bate spumă şi se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşul, Mixul de Prăjitură şi la sfărşit cacao. Aluatul primit se toarnă peste mere şi se pune în cuptor la 180°C pentru 20 minute. Scoatem din tavă astfel încât merele să fie în partea superioară.

Pentru cremă pregătim Budinca. 100ml lapte amestecăm cu zahăr, adăugăm restul de lapte şi fierben. După ce răceste adăugăm la margarina bine frecată, şi la sfărşit punem într-un strat gros pe prajitură..
Se pune la frigider cca. 1 oră după care putem felia.

 

Biluţe cu cocos:
Îngrediente:
350g Mester Mix pentru biscuiţi, 200g zahăr pudră, 200g gem, 100g nucă de cocos.
Amestecăm îngredientele, eventual mai adăugăm puţinâ apă.
Formăm biluţele şi învelim în cocos. În mijloc putem pune vişine sau migdale.
Putem servi imediat.

 

Gogoase:
Îngrediente:
3 gălbenuşi, ½ linguriţă pref de copt, puţină sare, 20g zahăr, 1 lingură rom, 2-3 linguri smântănă, 200g Meste Mix pentru prăjituri, 20ml ulei, 10g zahăr vanilat. Amestecăm îngredientele şi întindem aluatul primit căt mai subţire. Tăiem în forme dorite şi frigem în ulei. Servim cu zahăr vanilat.

 

Prăjitură cu Fanta:
(tavă din cuptor)

Îngrediente:
Pentru aluat: 8 ouă, 200g zahăr (8 linguri), 240g Mester Mix pentru prăjitură, 5ml ulei, ½ linguriţă pref de copt.
Prima cremă: 500g brânză, 1 lingură zahăr vanilat, 250g margarină, 200g zahăr pudră.
Al doilea cremă: 4-5 linguri Mester Budincă vanilie, 700ml Fanta.
Îngredientele aluatului amestecăm şi punem în cuptor 10-15 minute la 180°C. Scoatem din tavă şi lăsăm să răcească.
Amestecăm bine îngredientele cremei de brănză şi întindem pe prajitură. Preparăm Budinca cu Fanta. După firbere lăsăm să răcească şi întindem peste crema de brănză. Tăiem felii şi putem servi.

 

Prăjitură Norvegiană cu smântână:
(tavă obişnuită)
Îngrediente:
Pentru prăjitură:
400g Mix Mester pentru prăjitură, 200g margarină,100g zahăr pudră 1 linguriţă praf de copt,2 ouă,puţină sare
Pentru umplutură:
3 pahare mici de smăntână,100g margarină,150g zahăr pudră
Amestecăm îngredientele, întindem şi pune în cuptor la 180°C, pe dosul tăvii presărată cu făină timp de 20 min. După răcire scoatem interiorul cu o linguriţă şi zdrobim bine.
Pentru unplutură amestecăm smântâna cu margarină şi zahăr pudră şi adăugăm ¾ din prăjitura zdrobită. Cu aceasta umplem prăjitura, jar cu ¼ parte rămasă din prajitura zdrobită presărim. Putem felia a doua zi.

 

Linzert grilaj:
(tavă obişnuită)
Îngrediente:
Pentru prăjitură:
200g Mix Mester pentru prăjitură, 200g zahăr, 200g nucă măcinată, 2 gălbenuşi de ouă, 1 linguriţă praf de copt, puţină sare, 1 coajă de lămâie răzuită, 150g margarină, 1-2 linguri de smântână .
Deasupra prăjiturii:
150g gem, 2 albuşi de ouă
Amestecăm îngredientele pentru prăjitură. Împărţin în 2/3-1/3 părţi. Întindem porţia mai mare şi punem în tavă unsă în prealabil cu margarină. Deasupra punem gem. Întindem restul de aluat şi tăiem în fâşii 1-2 cm ce aşezăm peste gem. Ungem cu albuşul de ou şi punem în cuptor la 180°C aproximativ 30minute.

 

Prăjitură Rakoczi cu brânză:
(tavă obişnuită)
Îngrediente:
Pentru aluat:
300g Mix Mester pentru prăjitură, 150g unt, 100g zahăr pudră, 2 ouă, 10ml smântână, bicarbonat de sodiu
Pntru umplutură:
500g brânză, 150g zahăr cristal, 2 linguri mălai, 2 ouă, 100ml smântână, 200g zahăr pudră.
Amestecăm Mixul cu 150g unt, zahăr pudră, 2 gălbenuşide ouă, bicarbonat de sodiu şi 10ml smântână. Întindem şi punem în tavă. Punem în cuptor la 180°C timp de 10-15 minute, scoatem şi turnăm implutura peste.
Preparare umplutură:
Amestecăm brânza cu zahăr cristal, 2 linguri de mălai, 2 gălbenuşi de ouă şi 10 ml smântână. Cele 4 albuşuri de ouă batem cu 200g zahăr pudră şi amestecăm cu brânza. Aşezăm crema pe aluat şi reintroducem în cuptor la 180°C timp de 6 minute.

 

Cuburi cu cocos:
(tavă obişnuită)
Îngrediente:
Pentru aluat:
200g zahăr, 50g margarină, 1 ouă, 2 linguri miere, 1 praf de copt (sau bicarbonat de sodiu), 300g Mix Mester pentru prajitura, 1-2 linguri cacao, aprox 200ml lapte.
Pentru ciocolată – Glazură
200g margarină, 6 linguri zahăr, 3 linguri cacao, 6 linguri lapte.
Amestecăm Mixul Mester pentru prăjitură cu praf de copt. Amestecăm ouăle cu miere până se face spumă. Adăugăm mixul de prăjitură, cacao şi lapte să fie uşor amestecabil. Turnăm într-o tavă unsă şi presărată cu făină în prealabil şi punem în cuptor la 180°C aprox. 30 minute.
Glazură:
Amestecăm margarina cu zahăr, cacao,lapte şi fierbem. După răcire tăiem cuburi din prăjitură şi cu ajutorul unei furculiţe punem în glazură iar după această învelim cu cocos.

 

Prăjitură cu mere elveţiană:
(tavă obişnuită)
Îngrediente:
Pentru aluat:
250 g Mix Mester pentru prăjitură, 70g zahăr, 120g margarină, puţină sare, şi puţină praf de copt.
Pentru umplutură: 1 pahar smântână, 120g zahăr, 2 ouă, 40 g budincă de vanilie, 1 coajă de lămâie, pe deasupra 30g migdale.
Fructe: 500 g mere, 50 g zahăr, 1 linguriţă scorţişoară măcinată.
Amestecăm îngredientele pentru aluat şi punem într-o formă rotundă. Punem peste 500g mere feliată. Răzuim coaja de lămâie şi amestecăm cu îngredientele pentru umplutură. Tornăm peste şi presărim cu migdale. Punem în cuptror la 180°C .

 

Jerbo:
Îngrediente:
Pentru aluat:
350g Mix Mester pentru prăjituri, 1 ouă, 50g zahăr, 200g margarină, 100ml lapte, 10 g drojdie, puţină praf de copt.
Pentru umplutură:
120g nucă măcinată, 120g zahăr, 200g gem.
Glazură: ciocolată
Punem drojdia cu puţină zahăr în lapte. Amestecăm mixul cu margarină, drojdie, zahăr, ouă şi praf de copt. Înpărţim în trei părţi egale. Întindem aprox 35×25 cm . Aşezăm blatul pe tavă şi ungem cu gem, presărim cu jumătate din nucă măcinată amestecat cu zahăr. Aşezăm următorul blat şi procedăm la fel. Acoperim cu ultimul blat şi punem de o parte timp de 60 minute. Împugem cu o furculiţăşi pinem în cuprot la 180°C. După ce scoatem acoperim cu glazură de ciocolată şi feliem după gust.

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Theme by Ali Han | Copyright 2018 Diafitt.ro | Powered by WordPress